Mini-voetbal

KWB-KWB 3-3 

Even dreigde er een spelers tekort. Tot er een student zijn studies een uurtje aan de kant schoof en ons onderling partijtje kon beginnen. Langs beide kanten werden er aardig wat kansen bij elkaar gevoetbald. Maar zowel Gert als Jim”koereur” waren attent, al misten we soms ook precisie bij de afwerking. De ploeg van ”Lange Jan” scoorde eerst. Nog voor de rust werd het 1-1 en misschien wel een terechte ruststand. Na de rust overdonderde de jonge snaken “Yentl en de rustende student ons . Dit resulteerde in een 3-1 stand. Velen dachten dat de wedstrijd was gespeeld, de oudere garde keek toe en ons konijn was pietdood. Onverwacht maar na mooi samenspel scoorde “lange” zelf de aansluiting. Vijf minuten voor affluiten werden de bordjes in evenwicht gebracht, een kopbal op de paal verhinderde dat er een winnaar was .Al bij al een mooie uitslag voor een sportieve partij KWB-voetbal. Vitamientjes werden opgedaan in de plaatselijke bar en samen met onze bestuursdelegatie reden we veilig terug naar onze hei.

Aan alle supporters prettige feestdagen en tot volgend jaar, allen op post

Ploegen: Gert-Wim-Yentl-Student-RoeL ——–Jim-Jan-Rudy-Piet-Dirk

KWB-BIO-Pieten 2-1

Ons eerste optreden in het nieuwe jaar werd meteen een schot in de roos. Alhoewel er langs beide zijde kansen waren vielen er geen doelpunten, de puike prestatie van Gert is hier niet vreemd aan. Meermaals stak hij een voet of een hand in de baan van de bal. Wijzelf konden echter enkel loepzuivere kansen niet verzilveren. De ruststand was dan ook 0-0.Na de korte rustpauze begonnen de ingenieurs erg vinnig. Onder impuls van hun meevoetballende doelman, bestookten ze onze Gert vanuit alle hoeken, maar deze bleef overeind. 10 minuten voor het einde, op één van onze tegenprikken scoorde Rob de 1-0 netjes in de benedenhoek. Enkele minuten later assisteerde “de Groene” onze “groenste” en Wim plaatste de 2-0 rustig in de netten. Maar de bio-pieten wisten niet van opgeven en prikte 4minuten voor tijd de 2-1 op het bord. “konijn” voor de gelegenheid onze tegenstrever werd geen enkele vrije meter gegund door zijn makker Jo. Verdedigend sloten wij de wedstrijd af als winnaars, maar een voorbeeld voor sportiviteit en fair-play door beide ploegen. Dus nogmaals winst, al moeten we toegeven dat we na de match ditmaal wel zijn geklopt op onze sterkte.

Wij kijken uit naar de uitnodiging van de bio-konijnen voor eens een keertje in de grote stad Mechelen te mogen gaan voetballen.

KWB-Vakschool Heist 1-5     23 oktober 2012

Weeral vernieuwing in de ploeg “Bjorn”. Tegen een jongere tegenstander begonnen we niet slecht, maar de afwerking was ondermaats. De vakschool daarentegen was vrij efficiënt voor ons doel. De bordjes stonden na 20 min op 0-3, wat niet echt een weergave was van het spelbeeld. Net voor de rust trapte “Kris Kanon” de 1-3 binnen. De tweede helft namen we een snelle start, maar scoren wilde niet lukken. Op de counter nette de Vakschool nog tweemaal tegen. Ondanks een zeer grote inzet en veel goede wil was het resultaat niet goed, wel kunnen we verzachtende omstandigheden inroepen zoals de afwezigheid van meerdere steunpilaren!!
Ook onze trainer mag nog blijven, wegens te hoge ontslagpremie. En tot slot wensen we” Bart” een dikke proficiat met “20 jaar Wilgenhoeve”. Volgende wedstrijd allen op post!!!
Gert,Rudy,Wim,Kris,Piet,Roel,Bjorn.

KWB-School Ourodenberg 4-3   25 september 2012

Met een ruime kern en twee nieuwkomers (Rob en Roel) werd het seizoen op gang getrapt. Door het teveel aan spelers stelden beide ploegen vijf veldspelers op. Gert onze doelman begon alvast sterk, maar kon niet beletten dat het 0-1 werd. Nochtans waren er veel kansen aan beide zijden. De score kwam in evenwicht na een “eigen doelpunt”, en kantelde in ons voordeel na een hard schot van Rob.Een assist van de bedrijvige Dirk Van Noten werd binnengetrapt door de “groene” 3-1. Onze gekwetste coach was tevreden en keek samen met ons bestuur en gebroken Dirk toe op de tweede helft. Een helft om vlug te vergeten omdat enkel “Gert Pfaff” zich nog kon doen opmerken door meerdere geslaagde reddingen!!Spijtig genoeg verzwikte Dirk Van Noten zijn enkel, zo zal hij vroeger dan verwacht moeten toekijken vanuit een “ZETEL”. Ondertussen was het 2-3 geworden en werd de druk alsmaar hoger tot “kris kanon” een klein gaatje goed benutte 4-2. Uiteindelijk werd het nog 4-3, toch vooral onze overwinning onthouden en het beloofd alleen maar beter te worden want de “Jo” is bij een looptraining in de vroege uurtjes opgemerkt door een attente “KWB-reporter”. Tot de volgende match, allen op post!!

Spelers: Dirk, Rudy, Gert, Wim, Chris, Jo, Konijn, Ronny, Roel en Rob.

KWB- Vakschool 6-8              17 april 2012

Na onze overwinning waren de verwachtingen hoog. De spionkop was beladen met toeters en sjaals (in de juiste kleuren nog wel). Doelman Gert arriveerde pas tijdens de rust wegens verplichtingen. Bij de aftrap waren we dus juist met vijf spelers, Kapitein Jan toverde zich om in “mega doelman”, en de rest stak een tandje bij. Hoewel ons veldspel niet onaardig was stonden we vlug 2-0 in het krijt. Ons te ijverig aanvallend spel werd netjes afgestraft, zo werd het met de rust in zicht 4-2. Gert voor de gelegenheid als veldspeler, moest frisse kracht brengen. Aanvankelijk lukte dit ook na een assist van “onze doelman” werd het zelfs 5-4, de toeters klonken door de zaal en onze trouwe aanhang wilde nog meer sensatie!!  De vakschool prikte echter gepast tegen tot 7-4. Uiteindelijk kwamen we nog tot 8-6 terug, na een verdienstelijke wedstrijd moeten we onthouden dat Wim “vijfmaal” raak trof en Kris nummer zes prikte. Lange Jan zich onderscheidde als doelman en dat Konijn Pietdood zat. Vooral niet vergeten dat het er erg sportief aan toe ging, voor, tijdens en ook “na” de wedstrijd.De volgende wedstrijd is onze seizoensafsluiter, dus allemaal op post en spektakel gegarandeerd (alleen weten we nog niet of dit spektakel “tijdens “of “na” de wedstrijd zal te zien zijn).

 Spelers: Jan,Rudy,Wim,Gert,Bart,Kris

KWB – Frituur JAKKE 8-4         27 maart 2012

Jawel, u leest het goed, ook de minivoetbalploeg van “de hei ” kan winnen.Uit grote bewondering was bijna het voltallige bestuur van de KWB en enkele plaatselijke prominenten aanwezig. Wim had een tegenstrever gevonden naar onze normen, al snel bouwden we een veilige voorsprong uit, Piet het snelle konijn trapte er zelfs twee tegen de touwen, Groene Hendrickx en Dirk Van Noten prikte elk 1 maal in ons voordeel. In alle eerlijkheid toch vermelden dat onze goalie zeker niet werkloos is gebleven. Het regende kansen aan beide zijde, er werd meer gemist dan gescoord. De ruststand 4-1. Na de rust begon de ploeg van Jakke Frut erg snel en scoorde de 4-2. Gelukkig duurde de furie niet te lang en namen wij terug de wedstrijd in handen. Kris kanon en tweemaal de Groene scoorde voor KWB, alsook Wim die zijn vriend en doelman Jakke Frut eenmaal kon verslaan. De sportiviteit zegevierde, wij genoten van een welverdiende pint en er werd al uitgekeken naar de volgende opdracht.

KWB “Dehei”- Sk Diamant  3-4         31 januari 2012

Twee ploegen met veel spelers en enkele trouwe supporters. Diamant had veel balbezit maar onze tegenprikken mochten er zeker wezen. De grootste pech trof debutant “joker Jim” toen zijn bal tegen de paal stuitte.Dirk V. N. maalde weer enkele kilometers ten dienste van de ploeg, voor Jan, Wim, Piet en Kris lag de doelman meermaals in de weg. Na 20′ kwam Diamant op voorsprong na een hoekschop 0-1. Dit was ook de ruststanden. Na de pauze waren de doelkansen meer verdeeld en de doelmannen verdedigden elk kranig hun gebied. Na een mooie combinatie werd het 0-2. Kort daarop assisteerde Wim op de “Gruune” 1-2. Zelfs de gelijkmaker had gekund, maar in alle euforie vielen er twee doelpunten aan de andere kant 1-4 op 5′ voor het einde. Toch bleven we strijden en “Kanon ” bood “Gruune” de 2-4 aan. Wintertransfer “Jokerjim” bleef knokken en scoorde zelf verdienstelijk de 3-4, na mooi samenspel met Wim. Na een geslaagde avond werden we nog beter in de nabespreking. Ook de vergeten drank van Jo werd nog rijkelijk ingehaald.

 Spelers: Gert, Jan, Wim, Kris, Rudy, Jim, Jo,  Bart, Dirk.

 KWB – Het dorp Herselt 4-13         29 november 2011 

Vol goede moed en veel goede bedoelingen gingen we van start tegen een nogal jeugdig en snel team. In de eerste helft toonde de tegenstrever dan ook wat efficiëntie en snelheid in voetbal kunnen doen. Ruststand 0-6. Na de rust dikten ze nog aan tot 0-9, dan traden wij meer op het voorplan met vier doelpunten tot gevolg.Onze beste en laatste adem was uiteindelijk iets te kort zodat in de slotfase het verschil alsnog groter werd.

 Spelers: Jan VC,Rudy H, Gert O, Wim V, Piet K, Dirk V, Kris G.

KWB (de mindere)-KWB(de meerdere) 5-5

Het eerste partijtje onder de KWB leden was een gesmaakt succes. De twee gelegenheidsdoelmannen waren Jan en Kris. Iedereen speelde wel in het gele “wilgenhoeve” shirt, maar één ploeg kreeg nog een extra “groen” hesje. De inzet was aan beide zijde optimaal, en zonder vervanging moesten er meerdere naar hun tweede adem zoeken, vraag maar aan onze bosJOngen? Na de 0-1 van de “gruune” scoorde Dirk Viskens vanop de linkse flank de gelijkmaker. Piet Konijn was als diepe spits vaak aanspeelbaar en scoorde zelfs tweemaal achter elkaar 1-3. Wim (met groen hesje) milderde vanop de stip, en bracht de bordjes nog voor de rust in evenwicht. Na de rust scoorde diezelfde Wim 3-4, “gruune “stelde gelijk en het regende nu kansen, de paal en de doelmannen verhinderden meerdere doelpunten. Tot Wim (blijkbaar voelde hij zich super in dat groene hesje) door de grote handen van Lange Jan de 4-5 binnen trapte. Net voor affluiten een bevlieging van doelman Jan die hij uiteindelijk zelf ook afwerkte tot een mooie 5-5 score.Het bestuur probeerde via de computer nog extra speeltijd in te geven, maar onze tijd en adem was op. Gelukkig sponsorde KWB”Pijpelheide” meer dan genoeg boterhammekes met kaas en kipkap van Heidi Delicatessen voor iedereen terug op krachten te brengen.

Spelers: Kris, Jan, Wim, Rudy, Gert, Dirk V.,Dirk VN, Piet “konijn”, Jo.

KWB – VDB Boys 4 – 12             27 september 2011 

De uitslag zegt niet alles, hoor je al eens op t.v.,  maar vandaag wel. De ruststand luidde 1-4, nadat we toch lang de 1-1 van Kris Kanon konden vasthouden. Onze doelman was nog maar eens onze beste speler, hier zegt de uitslag dus niet alles. De tweede helft gingen de VDB Boys iets te snel van start, en bouwden zo hun monster-score verder uit, Wim werkte nog tweemaal deskundig af, en Kris bewees met zijn tweede treffer dat hij wel degelijk “het kanon” is. Het was dus weer zoeken naar het juiste excuus, zodat het bestuur blijft volharden in ons kunnen, en blijft komen supporteren. Aan de supermuntjes(van Wim) heeft het niet gelegen. Na de doorspoeling en een sessie “villa politica” tussen pot en pint keerden we terug naar onze Hei, waar niemand ons stond op te wachten, het heeft (n)ooit anders geweest.

De spelers: Gert, Jo, Rudy, Kris, Dirk, Dirk Van Noten, Jan, Wim

9-4 Tennis Herentals-KWB                        14 juni 2011

De tweede maal in de nieuwe zaal, de eerste maal zonder supporters. (Weet Leon eigenlijk al van die nieuwe zaal?) Gert onze vaste doelman had last van “ouderdomsverschijnselen” aan zijn rug. Patrick offerde zich op en deed de handschoenen aan. De eerste 15′ vielen er geen doelpunten, al waren de tennissers beter in het spel, doelpunten konden niet uitblijven en zo werd het 2-0. Via “de groene” en “kanon ” werden de bordjes in evenwicht gebracht. Nog voor de rust werden we op 4-2 achterstand geplaatst. Na de rust vatte “lange Jan” plaats tussen de palen. De tennissers voetbalden vrij aardig en scoorden ook vlotjes 6-2. Het werd nog 6-3, maar onze tegenprikjes konden niet wegen tegenover hun veldoverwicht. Uiteindelijk 9-4. Toch weer geen dubbele cijfers, een gezellige nababbel, dus een geslaagde avond. Niet te vergeten onze twee gelegenheids doelmannen te bedanken, voor hun durf en moed.(vraag maar aan onze Gert).

En de volgende keer spelen we weer om te winnen!!

DE Venne 15 – KWB 6                          24 mei 2011

De eerste maal in de nieuwe sportaccommodatie in Herselt. Enkele supporters waren op post, doch er was eentje die geen afscheid van “de snepkens” kon nemen. We noemen geen namen, maar “de Leon” hebben we gemist. De tegenstrever was een erg jeugdige en snelle bende die al vlug een veilige voorsprong uitbouwde. 6-0 bij de rust en onze doelman was de beste KWB’er. Dus we hadden al veel gelopen maar weinig “gesjot”. Wies Goossens zat als extra coach op de bank, en zag met lede ogen toe. Patrick onze nieuwkomer deed zijn uiterste best om de eer te redden, maar had al vlug door dat wij het niveau van “FC de KAMPIOENEN” nooit zullen bereiken. Intussen was het 15-0 geworden. Met nog 10 minuten te spelen gingen we vol overgave voor “de eerredder” en die kwam er ook, zelfs 6x scoorde we nog in die dolle laatste minuten.Laten we iedereen bedanken die in de sporthal is gebleven tot het einde van de wedstrijd.

Spelers: Gert; Kris; Dirk V.; Rudy; Wim; Patrick; Jan; Jo.

KWB – JAKKE FRUT   5-8           19 april 2011

Op deze mooie zomeravond werden we luidkeels aangemoedigd door onze talrijke supporters. De beginfase was dan ook voor ons, spijtig genoeg vergaten we te scoren. De tegenpartij deed dit wel, en speelde een 0-2 voorsprong bij elkaar. Lange Jan dwong een strafschop af en zette die ook feilloos om, daarna bood hij Dirk Doelpunt de gelijkmaker aan. We gingen door op ons elan en Snelle Dirk prikte een voorsprong op het (verdwenen) scorebord. Groene Wim schoot zelfs de 4-2 tegen de netten. Aangezien het spel was dit zeker verdiend, maar de doeltreffendheid van de tegenstander was net iets groter, zo konden ze de bordjes nog in evenwicht brengen uit een pak minder kansen.

RUST 4-4

Het goede spel uit de eerste helft bleef wat achterwege en de ploeg van “jakke frut” profiteerde maximaal tot 4-7, een own goal bracht ons even dichter maar de eindscore was 5-8. Misschien wel de eerste wedstrijd waarin we de schuld niet bij de tegenpartij moeten leggen, we hadden zelf de kansen om deze wedstrijd een andere uitslag mee te geven. Na de wedstrijd werd er genoten van een broodmaaltijd aangeboden door de “KWB PIJPELHEIDE” en “VLEESWAREN  DE BRUYN”  onze welgesmaakte dank hiervoor.  

De spelers danken ook de super sportieve aanmoedigingen van onze talrijke supporters.

Spelers:Jan, Rudy, Wim, Gert, Bart, Jo, Dirk Van Noten, Dirk Viskens en Kris.

KWB- HET DORP HERSELT 3-9        22 maart 2011

Door de afwezigheid van enkele titularissen mochten we voor de eerste keer “Piet Konijn” verwelkomen.

We kwamen zelfs op voorsprong via “de gruune Hendrickx” , en het duurde lang (dankzij enkele mooie reddingen van onze doelman) vooraleer we de gelijkmaker moesten toestaan. Net voor rusten schoot “Wim” ons op voorsprong 1-2. Tijdens de rust gaf gelegenheidscoach “Kris kanon” ons meerdere nuttige tips mee. Op de bank zagen we “rode” Wim, Piet(dood) Konijn, en boswachter Jo al denken aan de veel te lange tweede helft. Op 10′ voor affluiten was het nog 3-3 geworden na een assist van Wim aan den gruune. Gert had toen al enkele zekere doelpunten verhindert, hij was matchwinner in wording tot “de gruune” besliste om “vier “doelpunten in geschenkverpakking aan de pittige café- jongens te geven. De oortjes gingen hangen(niet alleen bij “konijn”). Een verdiende overwinning, maar toch pakken wij weeral de “fair-play-trofee “voor deze wedstrijd. Na de wedstrijd zijn alle misverstanden bijgepraat, alleen wisten we toen nog niet dat er rond de tafel een “Piet “zonder onderbroek zat.

Spelers: Gert, Lange Jan, Gruune Hendrickx, Jo, Dirk Doelpunt, Piet Konijn, Rode Wim

Coach (voor 1 match): Kris Kanon

KWB 3 – TENNISCLUB TER HYDE 5    18 januari 2011

Tegen deze “stoere’ jongens begonnen we met veel balbezit, toch waren de eerste kansen voor de “tennissers”. Gert (met nieuwe broek) voorkwam een achterstand. Door een “own-goal” kwamen we zelfs op voorsprong.Lang duurde dit niet of de tennisclub “smashte” er twee binnen;(1-2). bij het derde bezoekende doelpunt gooide Gert zich als een “vlaamse leeuw”voor de kanonsbal ,hierbij werd onze doelman afgevoerd naar de dokter .Rust 1-3 . Trainer Jan werd nu ook doelman .

De tweede helft begon hoopgevend, “groene Hendrickx” en “kris kanon” brachten de bordjes in evenwicht. Tot “Kurt” de kleinzoon van “voetbal-legende Vic Mees” mee naar voren trok en vernietigend uithaalde , Jan was kansloos.

Uiteindelijk werd het nog 3-5. Na de wedstrijd “aan de ronde tafel” kwam onze genaaide doelman met nieuwe broek, samen met ons de geslaagde avond afsluiten.

KWB 4  –  Vakschool Heist 4        14 december 2010

Een talrijk opgekomen publiek zag hoe de KWB spelers voor de wedstrijd de foto-shoot doorstonden. Er werd goed voetbal gebracht in een sportieve sfeer, spijtig genoeg vielen de doelpunten voor ons aan de verkeerde kant . Kris “kanon” Goossens kon weliswaar éénmaal tegenprikken, dit resulteerde in een 3-1 ruststand in het voordeel van de vakschool. De tweede helft deed KWB alles voor deze scheve situatie te herstellen, spijtig genoeg verdween de bal weer in het verkeerde doel. 4-1 ! Maar dat we doorbijters zijn bewezen we in de daaropvolgende 15 minuten ,iedereen droeg zijn steentje bij ,Wim Verhoeven zelfs twee ,dit bracht de stand op 4-3. In de laatste minuten richtte Kris zijn kanon nogmaals in de juiste richting ,4-4 !! Er waren zelfs langs beide kanten nog mogelijkheden voor winst. Een gelijkspel stemde iedereen tevreden, en dat we ook doorzakkers zijn bewezen we na de wedstrijd. Met dank aan Piet Konijn ,DVT de fotograaf en de velen kijklustigen.

Spelers: Gert Pfaff, Chris Kanon, Bartje Wilgehoeve, Snelle Dirk, Wimmeke Bond, Jo Caramel, Gruune Hendrickx, Ronny Bruynseels, Dirk Doelpunt en trainer Lange Jan.

KWB  6 – Wimmeke 9               12 oktober 2010

Een snelle start van de tegen party resulteerde in twee knappe “Gert – reddingen”. Onze nieuwe outfit, nog niet goed bekeken of het stond al 0-1. Na een dubbelpas van Kanon en de Gruune plaatste Kanon de 1-1 tegen de netten even later lobte hij ons op 2-1 voorsprong op aangeven van Wimmeke Bond. De  goed spelende tegenstrevers kwamen op 2-3 voorsprong. Toch scoorde Wimmeke Bond beheerst de gelijkmaken binnen. Net voor de rust knalde Kanon zijn derde van de avond binnen, de rustand was toen 4-3.

Nieuweling Ronny rendeerde dus goed en de Jo zag winst wel zitten maar de Bart zou graag scoren tegen zijne vriend  (Wimmeke).

En toen miste we onze trainer om met de voetjes op de grond te blijven want na 10 minuten in de tweede helft stonden we met 3-7 achter !!!!! Zonder de doelpalen en onze keeper Gert zou het nog erger geweest zijn. Stilaan brachten we terug evenwicht in de wedstrijd, Konon en de Gruune milderde tot 6-8. Maar al bij al was de tegenstrever en verdiende winnaar. Toch hadden wij de mooiste truitjes, de meeste supporters en de KWB intenties werden weer met brio gehaald “mensen samen brengen en een toffe avond beleven”. Dus Geslaagd.

Deelnemens aan de wedstrijd: Kris Kanon, Wimmeke Bond, Bruynseels Ronny, Gruune Henderickx, Bartje Wilgehoeve, Jo Caramel en Gert Pfaff

KWB 6 – HOF TER VENNE 3 (RUST1-1)      25 mei 2010

WIM FOR LIFE!!!

In een zwoele sporthal werden we enthousiast aangemoedigd door alle “voetbalvrouwen” (niet die van T.V.-reeks).

Coach jan sprak ons moed in en vroeg niet alleen naar de nieuwe schoenen van Jo en Wim te kijken. Het bleef lang 0-0 tot de “venneboys” scoorden 0-1. Toch bleven we geloven en trokken onder luid gejuich ten aanval, na enkele mislukte doelpogingen lukte Kris de gelijkmaker. De tweede helft begonnen we redelijk slap en de venneboys sloegen dan ook toe 1-2. Het schudde ons wakker en onder impuls van Wim scoorde we (2-2), na een bal op de paal hernam “gruune Hendrickx” in het doel. Toen begon pas de “Willempie one man show” eerst verloor hij zijn nieuwe schoen daarna scoorde hij twee doelpunten 4-2. De “venneboys ” scoorde nog tegen 4-3 en ons betrouwbaar sluitstuk “Gert Pfaff” voorkwam meermaals de gelijkmaker. Wim sloot zijn prachtige wedstrijd af en liet de rood-gele pomponnetjes nog tweemaal juichen 6-3, we vierden nog tot middernacht en zongen “Wim are the champions”

Bedankt supporters voor jullie vocale en morele steun.

Spelers ,trainer  en bestuur.

Spelers:  Gert Pfaff,  Bartje Wilgenhoeve, Groene Hendrickx, Werkmier Wim, Kris Kanon,  Jo Caramel, Snelle Dirk.

Trainer: Lange Jan

KWB DE HEI 3 –  VAKSCHOOL HEIST 3   30 maart 2010

De eerste helft was duidelijk dat deze tegenstrever beter ons niveau benaderde dan de vorige. Beide doelmannen hielden erg lang de 0-0 op het scorebord.

Toch vond Dirk (Van Noten) een gaatje tussen een bos van benen 1-0 !!  Gelukkig was Bartje Wilgenhoeve nog iets later komen opdagen en konden we met twee reservespelers iets meer rusten . De tweede helft ging nogal snel van start en na 10′ konden we terug achtervolgen (1-2). Het werd zelfs 1-3 alhoewel we zeker niet slecht presteerden. Wim (Verhoeven)strafte de uitgekomen doelman af en scoorde 2-3. Met nog 4′ op de klok trokken we fors naar voren, en kregen zelfs meerdere kansen . Al moeten we ook vermelden dat Gert(Ooms) de doodsteek enkele malen verhinderde. Na een ultieme collectieve actie prikte Kris (Goossens) de 3-3 tegen de netten.

Uitbundige vreugde bij de KWB’ers ook het bestuursduo Van Holsbeeck en Vandenstock had genoten dit hebben we dan ook nog gevierd in een opperbeste stemming , maar dit was ook de voorgaande keren zo !!!!

KWB DE HEI  0 –  PROF PLOEG  18       26 januari 2010

De Wedstrijd van 26 januari 2010 was eentje om snel te vergeten. De onbekende tegenstrever heeft ons een poets gebakken en is komen aandraven met jonge, snelle en sterke spelers. Den trainer had medelijden met zijn spelers en daarom stel ik mijn FANTASTISCHE TEAN aan jullie voor. De sfeer na de wedstrijd was uitbundig.

KWB DE HEI 4 – SK DIAMANT 9

Voor onze derde wedstrijd van het seizoen was SK Diamant onze tegenstander.

Na een te korte opwarming stonden we snel 0-2 in het krijt, maar we lieten de kopjes niet hangen. Kris trapte een volley recht in de winkelhaak, net zoals Wies het hem had geleerd. Knap gedaan van “Kriske Kanon”. Even later een combinatie via Kris, groene Hendrickx, en beheerst afgerond door Wim 2-2.  Gert ronselde nu alles uit zijn kooi, een voorsprong had gekund maar het fluitsignaal dat de rust aangaf was er sneller dan de goal.

RUST 2-2.

Na een aantal minuten in de tweede helft kreeg Leon (onze enige maar trouwe supporter) in de gaten dat de vermoeidheid ons in zijn greep had. Het geluk was dan ook niet aan onze kant, na de rust was “snelle Dirk” niet meer van de partij door een kwetsuur. Ondanks sterk verweer liep SK Diamant uit tot 2-6. Bartje Wilgenhoeve zat niet op maar door zijn tandvlees en mag samen met Jo Caramel in de Averegtse bossen gaan bijtrainen. Ondertussen werkte: “Werkmier Wim” de 6-3 tegen de netten. Door tactisch werk van trainer Jan scoorde: “Dirk Doelpunt” met zijn genadeloze linker. Uiteindelijk werd het 9-4 voor de betere en jongere ploeg.

Proficiat SKD !!

Weer een toffe KWB – avond, alleen blijft de vraag: Wanneer vinden we een te kloppen tegenstrever!!

Spelers: Gert Pfaff,  Bartje Wilgenhoeve, Groene Hendrickx, Werkmier Wim,

Kris Kanon,  Jo Caramel, Snelle Dirk, Dirk Doelpunt

Trainer: Lange Jan

Supporter: Moedige Leon  

                                                

Beste sportvrienden,                   24 september 2009

De eerste minivoetbalwedstrijd onder de vlag van KWB Pijpelheide zit erop, de 6-6 gelijkstand was voor ons een goed resultaat, want onze doelstelling was:  zeker niet verliezen.

De aanloop naar deze wedstrijd was toch wel een beetje hectisch, Wim die van zijn fiets gevallen was en Rudy die wegens familiale omstandigheden moest afhaken, twee sterkhouders waar we niet konden op rekenen. Dus, moesten we extra versterking gaan zoeken. Na het plegen van enkele telefoontjes was Walter en Sven berijd om ons team te vervolledigen. ( Wim had in tussentijd toch laten weten dat hij zijn schoenen ging meebrengen)

De samenkomst was bij Gert om 18.30, iedereen was op tijd behalve Bart die kwam op zijn dooie gemak de straat overgestoken met in zijn hand een fantastisch sportzakje. Dit sportzakje werd in vervlogen tijden (de gloriejaren van SK Pijpelheide) aan iedere jeugdspeler gegeven met een persoonlijk naamkaartje eraan. Dit is nog pure nostalgie.sportzak SK-Pijpelheide

Bij aankomst in de sporthal De Wimpel te Wiekenvorst waren onze tegenstrevers zich mentaal en fysiek al aan het voorberijden met een stevig opwarming op de goal. De truitjes en de broekjes werden verdeeld en iedereen was stipt om 19.00 uur op het terrein. Net voor de start van de wedstrijd werd er nog een mooi plaatje genomen door de fotograaf van dienst Frans Van Nuffelen, dit was één van de twee supporters die met ons waren mee gereisd, de andere was Leon.voetbal 1

De eerste 10 minuten van de wedstrijd werden we langs alle kanten overspeeld, onze beste doelman  Gert “we hebben er maar één” werd bestookt met ballen die alleen maar door de grootste doelmannen ter lande gestopt kunnen worden. Maar stilaan kwamen we meer en meer in de wedstrijd onder impuls van Jo en Bart en met 2 goals van Chris en Sven kwamen we 2-0 voor. Maar mooie liedjes duren niet lang enkele minuten later stond het al terug gelijk. De pauze kwam stilaan in zicht en Frans keek ongeduldig op de klok om zo het eindsignaal te kunnen geven, maar toen kregen we het deksel nog op onze neus met een mooie tegen goal. De pauze was ingezet met een 2-3 achterstand. De vermoeidheid bij de spelers was  al duidelijk zichtbaar en daarom wilde ik zo snel mogelijk de match  terug op gang krijgen, voordat ze allemaal op de bank bleven zitten.voetbal 3

De tweede helft werd stevig gestart met goed voetbal en een prachtige goal van Bart onze diepste spits. Op deze fase wil ik wel iets dieper ingaan: de bal werd in onze rangen goed gecontroleerd tot dat Bart de bal vroeg in de diepte en zo alleen op doel kon gaan, met een mooie trap buitenkant recht de doelman verschalkte. De armen gingen in de lucht zowel die van Bart, de spelers op de bank als alle mee gereisde supporters. Bart kreeg er maar niet genoeg af, een halve ronde heeft hij met zijn armen in de lucht het veld onveilig gemaakt en vroeg zelf om direct vervangen te worden (hij dacht misschien al aan een applaus vervanging).

Het verdere verloop van de wedstrijd ging een beetje op en af, met veel kansen voor beide partijen, zo kon Wim nog zijn goal mee pikken en Chris trapte er ook nog 2 tegen de netten. De grootste ontgoocheling kwam van mij, ik kreeg maar geen goal gemaakt, de paal, de deklat en de doelman speelde mij parten maar al bij al 6-6 is de juiste uitslag. De beide partijen waren moe maar tevreden.

De verbroedering met de tegenstrever werd verder gezet tussen pot en pint in het Pleintje, na een paar Duveltjes en Leffes zijn we voldaan richting de Hei gereden. Wat vooral mij is bijgeblijven, iemand zij: “dit smaakt n

 

%d bloggers liken dit: