Kaartcriterium

Kaartcriterium 2019-2020

Het kaartcriterium vindt plaats in het parochiecentrum Ter Heide te Pijpelheide en dit telkens om 20.00 uur

Voor meer info kan je steeds terecht bij:

 • Walter Luyten 015/22 49 53

 • Frans Van Nuffelen 015/22 46 49

Ook dames en niet KWB-leden zijn welkom evenals gelegenheids-spelers. De inleg van 5 euro gaat volledig naar de dagprijzen en criteriumprijzen. Klassement is te volgen op deze website.

Einduitslag kaartcriterium 2019-2020

Kaartcriterium 2019 – 20120,

Het kaartcriterium van KWB is weer van start gegaan, bij dit verslag zijn er al 4 spelletjes voorbij. Over het aantal deelnemers zijn wij zeer tevreden, tot nu toe speelde er 92 spelers, speelsters mee. Er zijn ook heel wat nieuwe deelnemers bij, hopelijk is het voor hen een meevaller, zodat zij blijven spelen. De vrouwen zijn nu al met 16 deelnemers, nog maar eens het bewijs dat het kaartcriterium niet alleen een mannen avond is. En volledig past binnen onze KWB als gezinsvereniging. Voor nieuwkomers is er nog altijd plaats, zij kunnen altijd deelnemen, en komen nog in aanmerking voor de dagprijzen. Over het klassement is nog niet veel te vertellen, bij de eerste tien staan wel wat namen die ieder jaar terugkomen. Maar ook nieuwkomers, die er alles zullen aan doen om hun plaats te verdedigen. De eerste plaats is nu voor Swiggers Jo met 1021 punten. In het vierde spel is al een hoge uitslag genoteerd van 278 punten, door Van Herck Jos. Wij hopen dat de volgende spelen met evenveel spelers, en plezier kunnen doorgaan. Alle helpers nog eens bedanken, zonder hen geen kaartspel.     

Tussenstand:  1) Swiggers Jo 1021 — 2) Van Herck Jos 1007 — 3)Persoons Sandra  992 —                        4) Ceulemans Willy  987    

Kaartcriterium KWB Pijpelheide 2018 – 2019

Op vrijdag 29 maart was er prijsuitreiking, van een weeral succesvol kaartcriterium. Zoals we nu al gewoon zijn werd deze uitreiking vooraf gegaan door een etentje voor alle deelnemers en helpers. Alles was mooi klaargezet, zodat de deelnemers rustig konden genieten van de kip met curry of appelmoes. Er hing een aangename sfeer in de zaal, de spanning van de klassering was duidelijk weg.  Hierna is er dan nog een kaartspel georganiseerd buiten competitie, enkel voor de dagprijzen. Dit is gewonnen door Hoes Etienne. Voor het eindklassement kwamen 80 spelers in aanmerking, zij voldeden aan de regelementen. De verdiende winnaar was Quaders Walter, die gans het criterium meedeed voor de overwinning. Feyaerts Jef en De Cuyper Gaston zijn tweede en derde geworden. De hoogste score was voor Van Egdom Maria met 275 punten. De rode lantaarn ging dit jaar naar Keuleers Linda, zij beloofde het niet op te geven en volgend jaar beter te doen. Er speelde dit jaar al 14 vrouwen mee, in dit klassement haalde De Cuyper Jenny de beste plaats, het is nu wel duidelijk dat de vrouwen meer dan welkom zijn. Vanuit KWB zijn we zeer tevreden over het verloop van het kaartspel, de spelen zijn over het algemeen in een goede sfeer verlopen. Buiten een paar kleine problemen, die snel waren opgelost. Wij hopen dan ook dat er voor het volgend kaartcriterium evenveel deelnemers komen opdagen, en breng nog wat familie of vrienden mee. Het kan alleen maar gezelliger worden. Alle helpers nog eens bedanken, zonder hen geen kaartspel.

 • – Quaders Walter             3195
 • – Feyaert Jef                      3175
 • – De Cuyper Gaston         3170 
 • – Van Den Broeck Emiel  3161   
 • – De Swert louis                3155

Einduitslag kaartcriterium 2018-2019

Kaartcriterium 2018 – 2019, KWB Pijpelheide

Het kaartcriterium van KWB is weer van start gegaan, bij dit verslag zijn er al 4 spelletjes voorbij. Over het aantal deelnemers zijn wij zeer tevreden, tot nu toe speelde er 85 spelers, speelsters mee. Er zijn ook heel wat nieuwe deelnemers bij, hopelijk is het voor hen een meevaller, zodat zij blijven spelen. De vrouwen zijn nu al met 14 deelnemers, nog maar eens het bewijs dat het kaartcriterium niet alleen een mannen avond is. En volledig past binnen onze KWB als gezinsvereniging. Voor nieuwkomers is er nog altijd plaats, zij kunnen altijd deelnemen, en komen nog in aanmerking voor de dagprijzen. Over het klassement is nog niet veel te vertellen, bij de eerste tien staan wel wat namen die ieder jaar terugkomen. Maar ook nieuwkomers, die er alles zullen aan doen om hun plaats te verdedigen. De eerste plaats is nu voor Quaders Walter met 1003 punten. In het eerste spel al een hoge uitslag genoteerd van 275 punten, door Maria Van Egdom, zij is ook de eerste vrouw in de uitslag. Wij hopen dat de volgende spelen met evenveel spelers, en plezier kunnen doorgaan. Alle helpers nog eens bedanken, zonder hen geen kaartspel.

Tussenstand: 

 1.   Quaters Walter              1003
 2.   Van Den Broeck Emiel  1002
 3.   Van Hove GuY                   996
 4.   Van Egdom Maria            995

—————————————————————————-

HPIM3460

Einduitslag 2017-2018

Kaartcriterium 2017 – 2018, KWB Pijpelheide

Het kaartcriterium is van start gegaan, we zijn bij dit verslag twee spelen ver. Er is tot nu toe een geweldige opkomst, niet minder dan 85 spelers schreven zich in. Wij hopen  voor de nieuwe spelers, dat het spel meevalt en dat ze zullen blijven opdagen. Voor een deel is het succes te danken aan de promotie die wij voerden, maar ook aan de reclame die onze spelers maakte, waarvoor dank. Er beginnen meer en meer vrouwen mee te spelen, waardoor het duidelijk is, dit spel is niet enkel voor de mannen. Over het klassement moeten wij het nog niet te veel hebben, daar is het nog wat vroeg voor. De eerste plaats is nu voor Peeters Richard met 516 punten. Ook is er in het tweede spel al een hoge uitslag genoteerd van 276 punten, door Bruynseels Luc. Wij hopen dat de volgende spelen met evenveel spelers, en plezier kunnen doorgaan.

KWB Pijpelheide

—————————————————————————————————————————-

KWB Pijpelheide kaartcriterium 2016-2017. Prijsuitreiking.

Op vrijdag 17 maart sloten we weer een succesvol kaartcriterium af. Er waren dit jaar 67 spelers die recht hadden op een criteriumprijs. Zij waren allemaal aanwezig op de prijsuitreiking, dat voorafgegaan werd door een etentje, ditmaal kip met curry of appelmoes. Daarna volgde nog een  kaartspel, enkel voor dagprijzen. Het liep allemaal zeer vlot zodat we tijdig aan de prijsverdeling konden beginnen. Voor eerst was er nog een woordje van dank, en een geschenk, voor de helpers. Zonder hen zou het kaartspel er heel anders uit zien. We hadden ook dit jaar een prijs voor de eerste vrouw in het klassement voorzien, die eer was voor Josfine Leys. De volgende prijs voor de hoogste score ging naar Ivo Beullens met 277 punten. De rode lantaarn is gewonnen door Tist Van Rosendael, ook dat is niet gemakkelijk. De criterium winnaar is dan Ivo Beullens, die in het laatste spel nipt over Walter Quaders wipte, dat was de winnaar van vorig jaar. Op de derde plaats eindigde Eddy Serneels. Alle spelers konden dan hun prijs uitkiezen. Voor sommige was er nog niet genoeg met de kaart gespeeld, en zij zetten nog een boompje op. Anderen hielden het bij een gezellige babbel en een lekker drankje. Nu even de kaarten opzij, en in september beginnen we er terug aan.

Allemaal bedankt voor de deelname, en tot volgend criterium.

einduitslag-2016-2017

——————————————————————————–

Einduitslag kaartcriterium 2015-2016

KWB Pijpelheide, kaartcriterium 2015 – 2016.

OP 8 januari, het eerste kaartspel van 2016, werden de deelnemers een drankje en een boterham met kop of kaas aangeboden. We zijn nu al aan het negende spel, en er word al wat meer over het klassement gesproken. Op dit ogenblik is nog alles mogelijk, tussen de eerste 10 is maar een verschil van 70 punten. Met nog 4 spelen te gaan kan er nog veel veranderen. Al hoe wel je toch moet rekening houden met de top van het klassement, het zijn spelers die ieder jaar wel een mooie plaats innemen. Het hoogste aantal punten is nog steeds 274 en staat op naam van Peeters Willy en Quaders Walter. De vrouwen onder de deelnemers hebben het wat laten afweten, de meeste zijn gezakt in de stand, Ooms Jeaninne staat nog op plaats 12. 

Tussenstand:

 •  De Cuyper Gaston          2219
 •  Quaders Walter              2210
 •  De Cuyper Marcel           2200
 •  Beullens Ivo                   2186
 •  Marien Louis                   2167

HPIM3463

HPIM3458

HPIM3458 HPIM3460

KWB Pijpelheide Kaartcriterium 2015 – 2016. 

Het nieuwe seizoen begon op 18 september 2015.  Ondertussen zijn we twee speeldagen ver, en hebben we 70 deelnemers kunnen inschrijven.  Waaronder een paar nieuwe gezichten, dat doet goed, want er vallen er toch ieder jaar wel een paar af. Voorlopig geen probleem want we zijn lichtjes gestegen.  Maurice Leys was de eerste winnaar, en Willy Peeters pakte in het tweede spel uit met een score van 274 punten. Volgens de verliezers met gouden kaarten.  Aan de andere om beter te doen, want we voorzien dit jaar een prijs voor de hoogste score over gans het criterium. Bij onze vrouwelijke deelnemers is Jeannine Ooms het best gestart, met een derde plaats.  Voor hen die twijfelen om mee te doen, het kan nog, je komt nog in aanmerking voor het criterium.  Gelegenheidsspelers zijn ook nog altijd welkom, al doen ze maar één keer mee.  Ze komen dan niet in aanmerking voor het criterium. 

Eerste drie na twee speeldagen. 

1 Maurice Leys   514 punten

2 Willy Peeters   504 punten

3 Jeannine ooms   503 punten

————————————————————————–

Prijsuitreiking kaartcriterium KWB Pijpelheide 2014 – 2015

Vrijdag 20 maart, iedereen van de 66 spelers is aanwezig. We beginnen de avond met een etentje, dit jaar was het lekkere vidé vulling van Heidi, zeer lekker en niet te veel werk voor de helpers. Dit verliep allemaal zeer vlot, zodat er al om 19.45 h met de kaart kon gespeeld worden. De groepjes werden samengesteld met vrije keuze voor de medespelers, daar dit spel niet meer in aanmerking komt voor het criterium. De eerste plaats in dit spel was voor Boiy Ludo met 266 punten. Nu was het de moment om de criterium prijzen uit te delen.

De drie eerste plaatsen kregen hun trofee, evenals de rode lantaarn.

1st plaats Van Dijck Jozef       3153 punten

2de plaats De Cuyper Marcel  3139      ‘’

3de plaats VD Bergh Maurice  3133      ‘’

Proficiat voor de behaalde resultaten.

En voor rode lantaarn Luyten Roger, volgend jaar beter. De hoogste score dit criterium was ook voor de winnaar met 270 punten. Bij de vrouwen kwam Annette Beelen er het beste uit met een 16de plaats. Er waren weer prachtige prijzen voorzien, zoals een grote tv, een wasmachine en twee weekends vayamundo. Voor die weekends dank aan Eddy Laureys die dit kon klaarspelen. De echte kaartspelers deden er nog een spel bovenop, de andere bleven nog gezellig napraten over de geleverde prestaties. Ook nog een woordje van dank aan de vrijwilligers, zij kregen dan wel een klein geschenk, maar zonder hen geen kaartspel. Bedankt. Aan iedereen nog een oproep om volgend jaar terug mee te doen, en moedig nog maar wat vrienden uit om mee te komen.

Alleman is welkom.

En in de gezellige warme zaal is er plaats genoeg.

KWB Pijpelheide  

Einduitslag kaartcriterium 2014-2015

Kaartcriterium KWB Pijpelheide 2013-2014

Op vrijdag 21 maart was er prijsuitreiking van een weeral succesvol kaartcriterium. Zoals we nu al gewoon zijn werd deze uitreiking vooraf gegaan door een etentje voor alle deelnemers en helpers. Alles was mooi klaargezet, zodat de deelnemers rustig konden genieten van de zeer lekkere kip met curry of appelmoes. Hierna is er dan nog een kaartspel georganiseerd buiten competitie, enkel voor de dagprijzen. Dit is gewonnen door Winckelmans Jozef. Voor de prijsuitreiking waren we met 72 spelers. De verdiende winnaar was Ceulemans Peter, die vanaf spel 2 aan de leiding kwam en niet meer afstond. Patrick Schroos en Holemans André Werden mooi tweede en derde. De hoogste score was eveneens voor Schroos Patrick met 282 punten. De rode lantaarn ging naar Stroobants Paul, hij lukte erin om het laatste spel 194 te spelen, ook dat is niet simpel. Bij de vrouwen waren Beelen Annette en Thys Gusta de beste op de 14de en 15de plaats. Na nog wat gezellig gebabbel sloten we het seizoen weer mooi af. We rekenen erop dat bij de volgende start weer iedereen op post is, en breng gerust nog wat vrienden en kennissen mee. Ook de helpers nog eens bedanken, zonder hen geen kaartspel.

HPIM2393

Einduitslag kaartcriterium 2013-2014

Kaartcriterium KWB Pijpelheide 2012 – 2013

Op 22 maart was er het etentje en de prijsuitreiking. De spelers waren massaal opgekomen voor het traditioneel etentje op het einde van het criterium. Alles was mooi klaargezet door de helpers, zodat dit feestje goed vooruitging. Zo konden we op tijd beginnen met het laatste kaartspel, buiten competitie maar wel met dagprijzen. Aan dit spel namen 68 spelers deel. Hier ging de eerste prijs naar Josephine Van Hole. Het was beter geweest dat ze deze prestatie eerder had neergezet, dan had ze haar nu al mooie klassement nog een stuk kunnen verbeteren. Het criterium op zich is weeral rustig verlopen. Voor de einduitslag kwamen 72 spelers in aanmerking. Dit is toch wel een zeer mooi aantal, maar geen nood, er mag gerust nog meer volk komen. We hebben nog plaats genoeg in de zaal. Dus breng je vrienden en kennissen mee volgend seizoen. Walter Quaters was de verdiende winnaar, hij stond gans het criterium bij de eersten. Bert Verstrepen en Gilbert Van Roosbroeck speelden een heel mooi tornooi, zij behaalde de tweede en derde plaats. De hoogste score van het criterium ging naar Emiel Moordgat met 277 punten. José Leys lukte er in de rode lantaarn binnen te halen, ook dit is niet gemakkelijk. Bedankt aan alle helpers voor de geleverde prestatie. Zonder hen geen kaartspel. Hopelijk kunnen we volgend seizoen terug op hen, en op de spelers rekenen.

Einduitslag kaartcriterium 2012-2013

HPIM2150

KWB kaartcriterium 2012-2013 verslag na 4 de speeldag.

Het criterium is reeds 4 speeldagen ver, tijd voor een overzicht. Van het aantal spelers mogen we zeker niet klagen. We zijn met 74, en daar krijgen we ieder spel 16 tafels mee vol. Het inschrijven en het spelen verloopt vlot en rustig. Spijtig dat we al een paar keer een speler niet konden laten mee spelen omdat het aantal niet uitkwam. We trachten dit te verhinderen met de mensen van het bestuur wel of niet te laten spelen, maar dat lukt niet altijd. Het aantal vrouwen blijft al een paar jaar op 8 speelsters steken. Alhoewel ze op het einde van de avond vaak in de meerderheid zijn. Misschien moeten ze zelf wat reclame maken. In de stand is het puntenverschil nog klein, Maurice Leys staat op kop en hij heeft de hoogste score tot nu toe met 273. De stand is wel belangrijk, als je ziet hoeveel mensen op onze site de stand bekijken. Zou je denken dat het om een nationaal kampioenschap gaat.

Reglement KWB pijpelheide.

 1. Het spel dat gespeeld wordt heet “BOOMKE WIES”

 2. Er wordt gespeeld om het meeste slagen die samen worden gehaald met de medespeler tegenover u.

 3. Er worden driemaal twaalf beurten gespeeld.

 4. Na twaalf beurten verandert u van medespeler aan de zelfde tafel.

 5. Er worden driemaal vier en eenmaal een kaart gegeven.

 6. De laatste kaart wordt bij iedere gift gekeerd en is troef.

 7. Men is niet verplicht te kopen.

 8. Versjokken: degene die versjokt wordt zes punten afgetrokken en de drie overige spelers krijgen elk twee punten.

 9. Men mag tweemaal afwezig zijn zonder dat er iemand in jouw plaats meespeeld, men krijgt dan 200 punten per keer.

 10. Indien u een avond niet kan komen, dan is het mogelijk iemand voor u te laten meespelen. U betaald dan wel 4 euro inleg maar u heeft geen recht op een gebeurlijke prijs die avond. U krijgt wel hetzelfde aantal punten als de persoon die voor u meegespeeld heeft. Zodoende heeft u mogelijkheid uw plaats in het klassement te verdedigen. Indien u voor iemand meespeeld is het verplicht zijn naam te laten noteren op uw kaartje door de inrichters en te laten voorzien van een stempel, dit alles voor het spel begint. Umoet zelf zes maal meespelen.

 11. Indien u een avond komt en niet kan spelen wegens oneven aantal deelnemers, 4 euro inlegt en aanwezig blijft hebt u recht op de zelfde dagprijs als de persoon die voor u hebt laten spelen.

 12. Indien men op een avond minder dan 201 punten behaald krijgt men toch nog voor het klassement 201 punten.

 13. De dertien eerste wedstrijden tellen voor het klassement. De veertiende speelavond wordt voorzien voor de prijsuitreiking en komt niet meer inaanmerking voor het klassement.

 14. Bij gelijke stand na dertien wedstrijden krijgt de speler die in het dertiende spel het meeste punten behaalde de vroegste plaats in het klassement.

 15. De 4 euro inleg wordt volledig gebruikt voor de prijzen.

*******************************************************************************************

Kaartcriterium 2011/2012.

Vrijdag 23 maart was het weeral feest voor de kaartspelers van KWB Pijpelheide. Er was namelijk de prijsuitreiking van het criterium 2011 – 2012. Vooraf konden de spelers genieten van een lekker stuk kip met appelmoes. Daarna volgde nog een kaartspel met enkel dagprijzen als inzet, hier kwam De Cuyper Frans als winnaar uit. Dan naar de prijsuitreiking. Dit seizoen haalde 70 spelers reglementair de eindstreep, waaronder 8 vrouwen. Deze laatste hebben beloofd volgend seizoen beter te spelen, want dit jaar vallen ze niet bij de hoofdprijzen. De kaartavonden verliepen heel sportief, al waren er wel eens verschillende meningen. Maar dat hoort bij het spel. Wat ook een probleem is, dat steeds dezelfde mensen slechte kaarten krijgen. Toch raar! En wat kunnen we hier aan doen? De hoogste score ging dit jaar naar Claes Marcel met 285 punten. Nu was het tijd voor een woordje van dank en een bloemetje voor de vaste helpers. Zonder hen geen kaartspel en etentjes, bedankt Maria, Juliette, Rita, Maria, en Chris. Uiteindelijk dan de prijzen. Op de eerste plaats Verduyckt Roger die een prachtige tv mee naar huis kon nemen. De tweede plaats was voor Ceulemans Willy hij nam een combi oven, en het brons voor Quaders Walter die een weekend Houffalize kon bemachtigen. De rode lantaren was voor Eric Liekens. Het werd na de uitreiking nog een plezierige avond, zoals de andere kaartavonden. Want bij KWB Pijpelheide gaat het over meer dan kaartspelen alleen, de gezellige babbel achteraf is ook een grote troef. Volgend seizoen allen weer op post en breng nog wat vrienden mee. We starten op 21 september 2012.

Einduitslag kaartcriterium 2011-2012

———————————————————————————————————————————-

Verslag kaartcriterium na 8 ste speeldag

Het criterium heeft reeds zijn achtste spel achter de rug. Op de uitslag staan we met 70 spelers: toch weer iets beter dan vorig seizoen. De eerste plaats wordt voortdurend ingenomen door andere spelers. Op dit moment is Richard Peeters de nummer 1. Dit achtste spel op 30 december 2011 bleek geen ideale dag, zo vlak voor oudjaar. Toch was iedereen op post. Na het spel hadden we dan ook een hapje en een drankje voorzien voor de spelers. De hoogste score van 272 werd gehaald door Frans De Cuyper en Jos Verstrepen. De vrouwen hebben dit seizoen iets mindere start genomen. Annette Beelen staat op de 34 ste plaats. Ze hebben nog 5 spelen om daar iets aan te doen. Allemaal nog veel kaartplezier.

Stand:

 1. Richard Peeters: 1975
 2. Roger Verduyckt: 1964
 3. Willy Ceulemans: 1963
 4. Walter Quaders: 1945
 5. Ivo Beullens: 1935
 6. Frans De Cuyper: 1935

——————————————————————————–

Kaartcriterium 2010-2011

De winnaars van het kaartcriterium 2010-2011

De Cuyper Gaston  2978

Boiy Ludo               2925

Quaders Walter      2919


Einduitslag van het kaartcriterium 2010/2011, klik op onderstaande link.

Einduitslag kaartcriterium 2010-2011

——————————————————————————————————————————-

Kaartcriterium  2010 – 2011

Met het kaartspel van 3-12-2010 is het criterium weeral halfweg.

Er waren toch weer 64 spelers ingeschreven.

Ook de Sint was ons niet vergeten en bracht voor iedereen een pakje speculaas mee.

Dit kaartspel is gewonnen door Van Den Dries Jan met 265 punten. Hij is een zeer regelmatig speler daarmee komt hij ook op de vijfde plaats.

De hoogste score is nog altijd voor Boiy Ludo in het tweede spel met 274 punten.

Hij is nu ook de leider in de tussenstand met 35 punten voorsprong.

Aan de andere om hier iets aan te doen.

De vrouwen halen tot nu toe wat minder punten, Verbeeck Jose staat het beste op de 33 ste plaats. De moet niet verliezen er zijn nog 6 spelen om terug te slaan.

De gelegenheidsspelers zijn ook nog steeds welkom.

De stand

1- Boiy Ludo                     1517

2- Verduyckt Jan             1482

3- De Cuyper Gaston      1465

4- Quaders Walter          1464

5- Van Den Dries Jan      1459


————————————————————————————————–

Klik op onderstaande link voor het eindklassement van 2009/2010

Einduitslag kaartcriterium 2009-2010

Kaartcriterium  2009 – 2010 (prijsuitreiking)

Op vrijdag 25 maart hebben we het kaartcriterium afgesloten.

Zoals gewoonlijk begonnen we met een etentje, dit jaar hadden we voor vidé gekozen wat erg gesmaakt werd.

Er volgde dan nog een kaartspel dat enkel meetelde voor de dagprijzen.

Voor het uitreiken van de criteriumprijzen was er nog een woordje en bloemen van dank voor de helpers van iedere dag. Nog eens bedankt Maria, Juliette, Nicole, Maria, Christiane, Rita.

Hopelijk blijven ze ons nog lang verder helpen.

De trofeeén voor de drie eerste plaatsen gingen naar,

Ceulemans Willy        2908

Beullens    Ivo           2906

Uytterhoeven René    2896

De rode lantaren ging dit jaar naar een van de jongere deelnemers, Claes Maarten.

Geef niet op Maarten je hebt nog veel tijd om bij te leren.

De hoogste score was voor Goris Herman,

terwijl dat de eerste vrouw in de rangschikking Leys Josefhine was op de 13 plaats.

Alle 61 criterium deelnemers konden dan hun prijs kiezen, Ceulemans Willy had voor een grasmaaier gekozen.

En zo sloten

%d bloggers liken dit: