KWB nieuws

Paasbrunch KVLV – KWB   14 april 2019

Het beloofde weer een prachtig Paasfeest te worden. Er hadden zich meer dan 300 deelnemers ingeschreven, zowel jong als oud. De zaal hadden we zaterdag al kunnen klaarzetten, met dank aan het zaalcomité, zodat de voorbereiding zondag rustig verliep. Vanaf 9.00 h begonnen de mensen stillaan toe te stromen, en hadden de helpers alle handen nodig om alles goed verzorgd  op de tafels te krijgen. De weersomstandigheden waren goed zodat we de jonge gasten zich konden amuseren op het springkasteel. Tussen de twee schiften, was het werken geblazen om de tafels weer  mooi  in orde te krijgen Tegen 11.30 h, de tweede ploeg, zat de zaal terug helemaal vol. In de namiddag werd er nog wat nagepraat, en konden de helpers rustig de zaal opruimen. Toch nog een woordje van dank voor de vrijwilligers, die ook dit feest weeral tot een goed einde brachten. Onder de deelnemers was er ook veel lof over het geleverde werk. In de hoop dat iedereen ervan genoten heeft, gaan we naar de volgende organisatie, Fietstoch en geocaching op 28 april.

Verslag” WAFELTJESWANDELING” KWB Pijpelheide, 17-02-2019.

Het was weeral een topdag voor de wandelaars en kwb Pijpelheide. Niet minder dan 1871 wandelaars zijn ons komen bezoeken, dit is het hoogste aantal dat we ooit gehaald hebben. Natuurlijk werkte de weergoden mee, en dat begint op onze wandeldag stilaan een gewoonte te worden. Laat ons hopen dat dit nog een aantal jaren blijft werken. Het weer is natuurlijk en belangrijke factor in het aantal deelnemers, maar ook de vriendelijke ontvangst in een frisse en mooie zaal, snelle bediening door onze vrijwilligers zijn zeer belangrijk. We kregen over de wandeling en organisatie geen klachten binnen, en kunnen dus besluiten dat alles in orde was. Dat wij verplicht zijn over nogal veel verharde wegen te stappen, nemen de meeste wandelaars er wel bij. Bij nazicht van de inschrijvingen blijkt dat er van Pijpelheide  ongeveer 200 mensen hebben deel genomen, en dat dit aantal de laatste jaren steeds stijgende is. Over heel Heist o/d Berg gaat dat dan over 700 deelnemers. Hier is natuurlijk “DEN TOER VAN HEIST” met ondersteuning van de gemeente en” beweging.net” samen met alle KWB afdelingen van Heist, niet vreemd aan. Op een organisatie als deze zijn natuurlijk heel veel vrijwilligers nodig om alles in orde te krijgen, we waren met ongeveer 50 helpers. Als je dan ziet op welke vriendelijke manier de deelnemers ontvangen worden, en met hoeveel enthousiasme de drankjes en snacks werden aangeboden dan verdiend dit een geweldige proficiat. Laten we hopen dat KWB op zulke prachtige mensen mag blijven rekenen. Het is dank zij deze vrijwilligers dat we onze activiteiten voor alle leden aan een goedkoop tarief kunnen aanbieden. Als we zulke mensen kunnen blijven vinden staat onze KWB nog mooie organisaties te wachten. Voetbal vereniging Diamant, ook zij bedankt voor de tussenstop te organiseren,Ook dat was allemaal in orde.

Paasbrunch KVLV – KWB   25 maart 2018

Het beloofde weer een prachtig Paasfeest te worden. Er hadden zich ongeveer 300 deelnemers ingeschreven, zowel jong als oud. De zaal hadden we zaterdag al kunnen klaarzetten, met dank aan het zaalcomité, zodat de voorbereiding zondag rustig verliep. Vanaf 9.00 h begonnen de mensen stillaan toe te stromen, en hadden de helpers alle handen nodig om alles goed verzorgd  op de tafels te krijgen. De weersomstandigheden waren goed zodat we de jonge gasten zich konden amuseren op het springkasteel. Tegen 11.30 h, de tweede ploeg, zat de zaal terug helemaal vol. In de namiddag werd er nog wat nagepraat, en konden de helpers rustig de zaal opruimen. Toch nog een woordje van dank voor de vrijwilligers, die ook dit feest weeral tot een goed einde brachten. Onder de deelnemers was er ook veel lof over het geleverde werk. In de hoop dat iedereen ervan genoten heeft, gaan we naar de volgende organisatie, DE HEI(BE)LEEFT op 29 APRIL.

Proevertjestocht 1 november 2017.

Ieder jaar organiseert de dienst toerisme van Heist Op Den Berg een winterwandeling, in de vorm van een proevertjestocht. Dit gaat dan telkens door in een andere deelgemeente, nu was het de beurt aan Pijpelheide. Omdat de kwb al wat ondervinding heeft met wandelen, werden zij gevraagd om een parkoers uit te stippelen. Zij gingen dan op zoek naar een paar verenigingen die wilde meewerken, en die voor een stopplaats wilden zorgen. Het inschrijven en vertrek, organisatie door de dienst toerisme, gebeurde in zaal “TER HEIDE”. De eerste stop aan de Wilgenhoeve werd ingericht door de kwb. Het proevertje was een koffiekoek van de plaatselijke bakker. De wandeling liep dan verder langs rustige wegen, en kwam uit aan de visvijver van “zoet & zout”, zij boden een stoofpotje aan. De deelnemers konden hier genieten van het prachtige uitzicht rond de mooi onderhouden vijvers. Het derde proevertje was dan aan de lokalen van de gidsen, de jeugd moest hier alle zeilen bijzetten om, de zwarte pens met appelmoes tot bij de deelnemers te brengen. Ook dit hapje was van de plaatselijke zaak. Uiteindelijk konden de wandelaars hun benen te rusten zetten in zaal “TER HEIDE”, waar de kwb met een witloofsoepje uit pakte. Ook nog een streekproduct. Met dank aan het prachtige weer, is deze wandeldag weer een groot succes geworden. Er schreven 502 mensen in voor de proevertjestocht, en er kwamen ter plaatse nog eens 243 deelnemers opdagen. De dienst toerisme, feliciteerde de inrichters, zoet & zout, gidsen en kwb, dan ook met de fijne samenwerking. Langs deze weg ook de dienst toerisme bedanken dat wij dit met hen, op een fijne manier konden organiseren. Ook alle helpers,van de verschillende verenigingen bedanken, vele offerde hun vrije dag op om deze wandeldag tot een succes te maken.

Mosseldag 7-10-2017 KWB Pijpelheide.

De eetdag met vooral mosselen op de menu was weer een groot succes. Ongeveer 550 personen kwamen over de vloer, en genoten van de heerlijke gerechten, en een fris opgediend drankje. Wij hoorden geen klachten, alleen maar lof, vooral over de mosselen. Ze waren dit jaar ook zeer lekker. Natuurlijk zijn er voor dergelijke organisatie tientallen vrijwilligers nodig, even een klein overzicht. Het begint al vrijdag, met het opzetten van de tent en de vuren plus frituur installeren. Ook worden dan de groenten zuiver gemaakt. De zaal is dan ook al in orde gezet. Zaterdag morgen, een hele voetbalploeg moet zorgen dat de mosselen zuiver zijn, tegen 11.00 h waren ze hiermee klaar. In de keuken zijn ze dan volop bezig met de andere gerechten klaar te maken, vooral met medewerking van KVLV. Tegen de middag zijn wij dan klaar om de gasten te ontvangen. Van dat moment tot s’avonds zijn er +- tussen de 30 en de 40 mensen actief om alles vlot te laten verlopen. Onze klanten hebben dit jaar goed meegewerkt door hun bezoek te spreiden, zo zat de zaal nooit overvol en bleef die er gezellig en mooi uitzien. Langs deze weg willen wij al de helpers bedanken voor de geweldige inzet, zonder hen kunnen wij dergelijke organisaties niet laten doorgaan. En dan komen ook de sociale tarieven voor de leden in gedrang. Nog eens allemaal bedankt, zowel helpers al eters, en tot volgende organisatie.

KWB Pijpelheide

Jaarfeest KVLV en KWB Pijpelheide 19-11-2016

De parochiezaal prop vol, zeer lekker eten, conclusie een geslaagd feest.

Zoals vorige jaren is het altijd spannend voor het bestuur van KVLV en KWB als het jaarfeest korter bij komt, reden: dat er genoeg plaats zal zijn voor alle deelnemende feestgangers. Maar ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd want alle 203 deelnemers hadden toch een gezellig plaatsje gevonden. De prachtige gedekte tafels met dank aan het bestuur van KVLV werden rijkelijk gevuld met lekker eten. De kokkin en haar personeel waren gans de dag in de weer om dit allemaal te verwezenlijken, met deze een hartelijke dank van beide besturen. Er werd na het eetfestijn nog gezellig verder gefeest tot in de late uurtje. Als bestuur van beide verenigingen kunnen we alleen maar fier zijn dat we zo’n groot aantal leden mochten verwelkomen op ons feest, want de bedoeling van onze verenigingen is en blijft “mensen bij elkaar brengen”.

Het bestuur.

Jaarfeest KWB en KVLV van 21/11/2015.

De inrichters waren al een paar weken voor dit feest ongerust over het aantal deelnemers. Daar we vorig jaar eigenlijk met iets te veel waren om een rustig verloop te kennen. Dat zal dan ook de rede geweest zijn dat er enkele mensen afhaakte. Er was dan ook heel wat opluchting dat de inschrijvingen iets onder de 200 personen bleef, wat nog juist kan in de zaal.  We konden dan ook op een rustige manier beginnen om de zaal klaar te zetten en de tafels te versieren. Dit gebeurde door vrijwilligers van beide verenigingen, waarvoor dank. We begonnen met de misviering om de overleden leden van onze verenigingen te gedenken. Vanaf 18.00 h waren er al mensen achter een goed plaatsje aan het zoeken, alhoewel er voor iedereen een plaatsje voorzien, en er nog plaatsen over zijn. Om 19.00 h had alleman zijn aperitief ontvangen en konden we van start gaan. Tijdens de opening was er even aandacht voor de goede samenwerking tussen de verschillende verenigingen, in het bijzonder KVLV en KWB. Ook werd er aandacht gevraagd voor hen die het in deze maatschappij wat moeilijker hebben, dan wij die aan het feest zijn. Er werd de hoop uitgedrukt dat ALLE mensen in de wereld eindelijk eens hun verstand zouden willen gebruiken. We konden dan aan tafel om de 5 gangen menu met de nodige drank te verwerken. Alles verliep rustig en vlot, wat toch niet vanzelfsprekend is met het aantal deelnemers. Daarom proficiat aan de kok en haar helpers, voor het lekkere eten en de goede bediening. Na het eten had nog iedereen de tijd voor een babbel en een drankje. De dansers konden zich voldoende uitleven, zelfs tot in de late, vroege uurtjes. We konden ook vaststellen dat er verschillende van onze nieuwe leden aanwezig waren. Onder hen ook mensen die nog niet zo lang op Pijpelheide wonen. Prachtig om een van onze doelstellingen te realiseren, om mensen in ons dorp elkaar beter te leren kennen.Voor ons was het feest geslaagd, we hopen voor de deelnemers ook. Zo niet laat het dan weten.
Het bestuur.

KWB Pijpelheide mosseldag  3/10/2015.

Het jaarlijks mossel en eetfestijn was weer een gigantisch succes. Ieder jaar zeggen we, het kan niet beter meer, en toch was er meer belangstelling. Spijtig genoeg heeft dat ook zijn nadelen, en dit voor de mensen die op de drukke uren komen eten. Zij vinden moeilijk plaats in de zaal, en moeten wachten. Daar is maar een oplossing voor, komen eten van 12.00 h tot 17.00 h. Al bij al viel het wachten toch mee, en als dan het aangeboden materiaal van hoge kwaliteit is, dan is het wachten snel vergeten. We moesten dit jaar ook beroep doen op een andere mossel kok, den Herman heeft dat fantastisch gedaan. Ook de Jos nog bedanken voor de jaren dat hij de mosselen kookte. Natuurlijk waren er weeral die geweldige vrijwilligers om de zaak rond te krijgen. Het begon al op donderdag avond met het rechtzetten van de mossel tent. Op vrijdag alles installeren en groente kuisen. Er was die avond dan ook nog kaartspel. Zaterdag is er dan het grote werk, mosselen kuisen, materiaal in orde maken, gerechten voorbereiden. Vanaf ’s middags dan alle posten bemannen, en ’s avonds moet er dan nog op gerommeld worden. Gelukkig vinden we iedere keer terug een hoop gemotiveerde helpers, waaronder ook de vrouwen van KVLV, voor deze dag hebben we toch wel 50 vrijwilligers nodig. Allemaal zeer hartelijk bedank. Over de aangeboden gerechten kregen we niets dan lof, op enkele kleine punten na. We zijn natuurlijk niet perfect, maar mogen toch terecht fier zijn dat we met onze vereniging dit alles klaar krijgen, voor een geweldig aantal personen. Nog eens proficiat aan al diegene die meegewerkt hebben. Ook nog een woordje van dank aan al de mensen die komen opdagen zijn, zij zijn natuurlijk zeer belangrijk.

Het KWB bestuur

Jaarfeest KVLV en KWB Pijpelheide van 15 november 2014.

Het organiseren van een feestje is voor het bestuur van KVLV en KWB op zijn Vlaams gezegd een “makkie” maar een groot feest organiseren voor 220 personen is natuurlijk een heel ander verhaal. De voorbereidingen voor zulk festijn beginnen al weken voordien, met het maken van een flyer, inschrijvingen ontvangen, gesprekken met de kokkin en het aanschaffen van al het nodige materiaal.  Op de dag zelf werd er in de vroege voormiddag al heel vakkundig tewerk gegaan om de parochiezaal zo aangenaam mogelijk in te richten zodat iedereen er  gezellig kon gaan tafelen. De kokkin was dan ook al zeer druk in de weer om alles op tijd klaar te krijgen.

Om 18.00 uur begon de parochiezaal al stilaan vol te lopen,  veel vroeger dan we zelf verwacht hadden, maar gelukkig stond alles al netjes klaar zodat alle deelnemers er een leuke en gezellige avond konden van maken. En dat was het in ieder geval. Een heerlijke maaltijd met een lekker wijntje erbij, meer moet dat toch niet zijn? Als bestuur van beide verenigingen kunnen we in ieder geval  zeer tevreden terugblikken op een geslaagde avond.

Van Casteren Jan

Paasbrunch KVLV – KWB 24 maart 2013

Sneeuw ruimen voor de brunch het was weeral eens iets anders. Spijtig dat we door dit koude weer geen springkasteel konden plaatsen voor de kinderen. Voor de rest had deze organisatie een normaal verloop. We begonnen in de kerk om 9h met de Paasviering, hier hadden we graag wel wat meer deelnemers gezien. Natuurlijk kunnen de helpers daar al niet aanwezig zijn. Zij hebben het de druk met de voorbereiding van de brunch. Hier ook het koor bedanken voor hun deelname in de viering. Er kwam al zeer vroeg volk opdagen, de keuken was klaar, dus konden we iets voor 9.30h er aan beginnen. Iedereen kon genieten van de heerlijke spek met eieren, terwijl ze aan tafel voorzien werden van fruitsap en koffie. Om 11h terug alle helpers in aktie, de tafels weer vernieuwen voor de volgende groep van 150 man. In totaal namen er een kleine 300 mensen deel aan de brunch. Ook deze groep kon genieten van het uitgebreide buffet, waar nu ook de frikadellen met krieken vlot naar binnen gingen. Daarna was het nog napraten en opruimen. Zodat de vrijwilligers moe maar tevreden naar huis konden , na weer een prachtige organisatie.

Bedankt aan iedereen die mee werkte aan deze geslaagde dag.

Jos

KWB Wandeldag 17 februari 2013

Het was reeds de negende wandeldag die KWB Pijpelheide organiseerde langs het criterium.

Zoals we ondertussen gewoon zijn was het weer een voltreffer. Niet minder dan 1434 wandelaars verschenen aan de start. Wat een zeer hoog aantal is binnen het KWB criterium. En er hadden er nog meer kunnen zijn, als er ’s morgens niet zo een dichte mist was geweest. Zij die van ver moesten komen zijn waarschijnlijk niet komen opdagen. Maar we waren wel te vrede over het weer, droog en niet te koud. Van de wandelaars hebben we enkel positieve commentaren kunnen opvangen, zowel over de wandeling als gans de organisatie. Ook de mensen van voetbalclub “diamant” hebben weer hun uiterste best gedaan om de tussenstop zeer goed te verzorgen, bedankt. Wat voor ons ook heel belangrijk is, dat er ieder jaar meer mensen van Pijpelheide zelf komen wandelen. Vooral in de namiddag was dit zeer opvallend. Het was weer mooi om te zien met hoeveel enthousiaste vrijwilligers we weer aan het werk waren, en dan spreken we toch over 40 mensen. Het is hiervoor dat we het doen. Binnen enkele minuten had iedereen zijn drankje, soepje, broodje of pannenkoeken op zijn tafel. En konden zij hun  wandeling nog eens rustig bespreken, zonder zich druk te maken over de lange wachttijden.

We hopen in de toekomst op zoveel helpers te kunnen blijven rekenen, want dat alleen kan de werking van onze vereniging blijven garanderen.

Jos

KWB Pijpelheide 22 december 2012

Sprookjeswandeling wordt sprookjestheater.

Er was eens en sprookjeswandeling in het dorp van Pijpelheide.

KWB Pijpelheide had een sprookjeswandeltocht van 4 km uitgestippeld met op 4 plaatsen een sprookjesvertelling. Onderweg was er ook nog een gelegenheid voor een hapje en een tapje MAAR het slechte weer zorgde ervoor dat we deze wandeltocht moesten afblazen.

Maar wie KWB Pijpelheide een beetje kent, weet dat deze organisatie niet snel de moed laat zakken. Zaterdagnamiddag werd de parochiezaal (het vertrekpunt van de wandeling) omgetoverd tot een sprookjestheater. Alle deelnemende groepjes waren bereid om hun verhaal te brengen in deze mooie sprookjeszaal.

In de vroege avond werd de spanning een beetje opgedreven, zowel de deelnemende groepjes als de organisatoren waren allemaal benieuwd wie er zou langs komen in dit verzopen weer. Er was ook niemand op de hoogte dat deze vertelling zou doorgaan in de parochiezaal. Maar rond 18.00 uur kwamen de eerste (wandelaars) bezoekers de theaterzaal binnen en waren natuurlijk verrast. De zaal liep stilaan vol en het sprookjestheater ging van start. Een mooie prinses verzorgde de openingsceremonie. Het ene sprookje na het andere werd opgevoerd en dit door jonge en zeer jonge acteurs. We mogen fier zijn op onze jeugdige Pijpelheidenaars die deze voorstellingen met hart en ziel hebben vertolkt. Wij als organisator zijn zeer tevreden met dit sprookjestheater en de mensen in de zaal waren reuze enthousiast, dat zelfs de sprookjesverhalen voor de tweede maal werden opgevoerd. Naar mijn gevoel zou het best wel eens kunnen dat hier volgend jaar een tweede editie sprookjestheater (wandeling) zal van kunnen komen.

Van Casteren Jan

Verslag KWB – KVLV Jaarfeest van 17 november 2012

Het beloofde weer een geweldige dag te worden. Er was veel volk ingeschreven voor het jaarfeest. Om 9.00 uur begon het werk in de keuken al. Ook het klaarzetten van de zaal was een zware opdracht. Er mocht geen meter verloren gaan. Met de helpers van beide verenigingen vlotte het werk zeer goed en in de vroege namiddag was alles klaar. De borden en het bestek stonden netjes klaar en de frisse bloemstukjes maakten er een mooi geheel van.

Om 1800 uur gingen we van start met de misviering. We zullen hier eens werk moeten van maken om wat meer mensen naar dit gedeelte van ons jaarfeest te laten komen. Dat is dan iets voor de volgende keer. Vanaf 19.00 uur konden we aan de maaltijd beginnen. De plaatsen innemen zorgde hier en daar voor een beetje moeilijkheden maar uiteindelijk konden de 215 aanwezigen een goede positie innemen. Hieronder waren er ook 24 jonge gasten. Zij zorgden voor een jeugdige sfeer en ook dat de ouders kunnen meekomen. De menu schoof nu netjes op tijd voorbij, nu en dan was de wachttijd wat langer. Maar met wat goede wil kwam alles in orde. Lekker voorgerecht, fijne soep, geweldig vlees met de nodige groentjes en kroketjes. Aliske had voor het dessert gezorgd, een lekkere tiramisu. En dit om de kok wat werk te besparen. Vanaf nu konden bij een goed stukje muziek de beentjes wat los gewerkt worden en bij een lekker drankje en een fijne babbel de avond verder zetten, voor de één al wat langer dan voor de ander. De vrijwilligers achter den toog hadden hun handen vol om iedereen te bedienen, en dan nog al het materiaal op hun plaats te krijgen. In de vroege uurtjes konden de organisatoren tevreden de deuren sluiten na weer een geslaagde organisatie.

Nog een proficiat aan de kok en haar helpers en zeker aan al onze vrijwilligers. Bedankt aan de deelnemers voor de aanwezigheid en de medewerking tijdens het opdienen van de gerechten.

Jos Schauwaers

KWB mosseldag 6 oktober 2012

De mosseldag. Al vele jaren organiseert KWB Pijpelheide zijn jaarlijks mosselfestijn in oktober, en ook dit jaar was het niet anders.

Door de iets andere aanpak voor de bereiding van de mosselen “door deze klaar te maken in een grote tent achter de parochiezaal” was de drukte in de keuken weg, en was het voor iedereen aangenamer om te werken. Want het comfort voor onze helpers dragen we hoog in het vaandel. Zonder deze gemotiveerde medewerkers zowel van KVLV als die van onze eigen vereniging KWB  kunnen we zulke organisatie niet tot een goed einde brengen. Wij vonden dit jaar de kwaliteit van onze mosselen niet echt top, daarom gaan we hiervoor ook de nodige stappen ondernemen en een gesprekje voeren met onze leverancier. Al bij al waren de meeste mensen toch tevreden. De opkomst was dit jaar weer fenomenaal, met meer dan 450 eetlustigen mogen wij als organisator meer dan tevreden zijn. Wij hopen dan ook dat we deze mensen volgend jaar terug mogen verwelkomen.

De vierde editie van de HEI(BE)LEEFT was weer een groot succes.

De aanloop naar dit dorpsfeest geeft hier en daar toch wat gezonde stress bij de verenigingen. De voorbereidingen draaien al weken op volle toeren om deze dag tot een fantastische familiedag om te toveren. Zo hebben de scouts uren gewerkt aan hun hoge klimtoren, de fiets- en fotozoektocht werd dan weer grondig uitgestippeld. Het blotevoeten pad werd nauwkeurig voorbereid zodat de kinderen op een veilige manier hun voeten konden laten genieten. En de muzikanten werden zorgvuldig uitgekozen door de ervaren mensen van het zangkoor. Alle verenigingen hadden zo hun opdracht om van dit feest iets moois te maken. Maar al deze inspanningen vallen letterlijk in het water bij slecht weer en zo begon ook deze dag op 29 april. Al vroeg in de morgend waren de verenigingen druk in de weer om alles klaar te zetten en dit was onder een dik pak donkere wolken die af en toe hun sluis eens open zetten. Maar op de middag begon het wolkentapijt stilaan te verdwijnen en kwam de zon een kijkje nemen. Dit moment was voor ons een Gods geschenk. Het dorp begon stilaan in beweging te komen en alle activiteiten werden druk bezocht. De eet- en drank standjes werden overspoeld met bestellingen en dit ging nog door tot in de late namiddag. Al de verenigingen die mee geholpen hebben aan dit dorpsfeest verdienen dan weer een dikke pluim. Wij en velen andere kijken al uit naar de 5 de editie van de HEI(BE)LEEFT want dit feest krijgt, “naam en faam “ in de omliggende dorpen.

Jaarfeest KWB-KVLV 2011

Op zaterdag 19 november was het weer feest voor de leden van KWB en KVLV van Pijpelheide. De 196 deelnemers waaronder 26 kinderen werden verwend met een uitgebreid menu met als topper “ossentong”, de jaarlijks weerkerende traditie die bij velen in de smaak valt. Met een aangenaam muziekje en een PowerPoint presentatie tegen de muur zagen vele feestvierders zich passeren op een van de activiteiten en dit werd met veel plezier en gelach waargenomen. Tussen twee gerechten in werd er even tijd gemaakt voor het goede doel. Zo was er de mogelijkheid om bij de stand ten voordele van een “dokterspraktijk in Senegal” mooie sieraden, geurkaarsen, sjaaltjes, …. te kopen. Na het dessert werd de dans ingezet door de kinderen en even later was de dansvloer volledig ingepalmd door de volwassenen. Deze feeststemming ging zo verder tot de late (vroege) uurtjes. Als bestuur van beide verenigingen kunnen we zeer fier zijn dat we zo’n groot aantal leden mochten verwelkomen op ons feest. Onze slogan is immers “mensen bij elkaar brengen”.

KWB mosseldag 1 oktober 2011

Naar jaarlijkse traditie was het op zaterdag 1 oktober weer feest voor de leden van KWB Pijpelheide. Het mosselfestijn vond plaats in het parochiecentrum van Pijpelheide. Ondanks het zeer goede weer waren er ’s middags toch al een honderdtal leden hun buikje komen vol eten. In de loop van de namiddag was het rustiger en konden de helpers toch nog even genieten van het zonnetje. De vooravond brak aan en rond 19.00 uur waren de meeste tafels al bezet. We kunnen weer spreken van een groot succes, de mosselen waren van een uitstekende kwaliteit en de opkomst van onze leden was zeer groot. Met deze willen we al de helpers bedanken voor hun bijdrage en in het bijzonder de KVLV voor hun uitmuntend werk dat ze geleverd hebben.

KWB WANDELDAG 20-02-2011

Nadat we de weermakers vorige wandelingen van kwb steeds hadden weten te overtuigen om voor goed weer te zorgen was dat nu iets minder gelukt. Als we ’s morgens aan de zaal toekwamen in een miezerige regen, begonnen we te twijfelen aan de goede afloop. Een paar uren later volgde dan nog een sneeuwbui, het laat zich raden wat het gespreksonderwerp was, het weer !!. Met een kleine verrassing van “lotus bakeries” konden we de mensen toch goedgemutst op pad sturen. Als we dan’s middags reeds aan 700 wandelaars gekomen waren, en regen en sneeuw verdween was er weer hoop. Uiteindelijk kwamen er nog 1239 sportievelingen opdagen, in deze omstandigheden een groot succes.

Over de wandeling zelf.

Nadat we vorig jaar gekozen hadden voor een groot gedeelte in Vlaams Brabant te wandelen, bleven we dit jaar volledig op grondgebied Heist-Op-Den-Berg. De streek van Schriek en Heist Goor leverde vooral land en tuinbouw zichten op, doorweven met rustige wegen. Hier en daar hadden we wat problemen met privé wegen, hopelijk is dit voor de toekomst geen te groot probleem. Het zou spijtig zijn voor de wandelaars. De tussenstop was geregeld met de mensen van  voetbalploeg “diamant”, die in hun kantine een geweldige drukte meemaakte. Maar ze brachten het tot een goed einde. In zaal “Ter Heide” was het al niet minder druk. De mensen hadden nog een ruimere keuze aan snacks, daar we ook voor pannenkoeken hadden gezorgd. Het was dus in de keuken, voor en achter den toog en aan de inschrijvingstafel een drukte die door de ongeveer 30 helpers op een rustige en vriendelijke manier werd overmeesterd. Ook de parcours verkenners hadden hun werk met op de moeilijke plaatsen nieuwe pijltjes te hangen. De vlotte bediening, samen met de mooie en gezellige zaal, dragen zeker bij tot het succes van onze wandeldag. Wat we ook zien is dat er ieder jaar meer mensen van Pijpelheide mee stappen, wat ons een groot plezier doet. Dit jaar waren er dat 160. Nu allemaal nog mee op stap naar de andere wandelingen van kwb. Nog een proficiat aan alle vrijwilligers en wandelaars, en tot volgende kwb activiteit.

Fakkeltocht en kerstboomverbranding 8 januari  2011 te Pijpelheide

Het weer was de grote boosdoener bij de voorbereidingen van de kerstboomverbranding. Vrijdagnamiddag werd de tent op de parking van de wilgenhoeve opgesteld. De hemelsluizen gingen regelmatig open zodat iedere vrijwilliger op het einde van de werken eruit zag als een verzopen kip. Maar zaterdagnamiddag was er al helemaal geen beterschap. De regen viel met bakken uit de hemel en de tent kon op alle ogenblikken als een luchtballon de lucht in vliegen. De organisatoren zagen het op dat moment niet meer zitten “hier komt geen kat naartoe” zo’n weer hadden we nu echt niet nodig. Maar stilaan werd het avond, de wind ging liggen, de hemel werd helder, zou er nu toch echt iemand zijn die dit kan regelen?

Om 18.00 uur werden de fakkels aangestoken aan de school van De Hei, een 80-tal personen waren klaar om de wandeling van enkele kilometers aan te vatten. De fotograaf Paul Baestaens  was aanwezig en nam de ene foto na de andere. Halverwege de wandeling werd een stop ingelast zodat Wim Verhoeven zijn verhaaltje kon vertellen over de Roos van Jericho en er werden snoepjes uitgedeeld aan de kinderen. De wandeling werd verdergezet richting parking van de wilgenhoeven en deze was van ver al zichtbaar door het grote vuur van de brandende kerstbomen.

De sfeer was er meteen goed, rond elk vuurtje troepten mensen samen om te genieten van de warmte en een drankje. De ervaren stokers waren druk bezig om het vuur brandend te houden en de vuurkorven aan te vullen en dit werd met veel overgave gerealiseerd. Stilaan werd de vuurhaard wat kleiner, de bomen waren op en de vuurkorven waren nog aan het smeulen. De meesten onder ons waar voldaan van de vele drankjes en de lekkere broodjes. De nacht viel en onze tent was leeg. De vijf verenigingen die dit georganiseerd hadden waren tevreden en concludeerden “ dit is wat we nodig hebben, ons dorp Pijpelheide dat leeft”.

Jaarfeest KWB-KVLV 2010

Op zaterdag 20 november was het weer feest voor de leden van KWB en KVLV van Pijpelheide.  Het parochiecentrum van Pijpelheide barste bijna uit zijn voegen. Met 190 deelnemers was het een hele opgave om voor iedereen een geschikt plaatsje ter beschikking te stellen, maar de organisatie was hier vakkundig in geslaagd.

Vanaf 18.00 uur begon de zaal al vol te lopen en een uurtje later na de misviering kon het feest beginnen. Met een aangenaam muziekje op de achtergrond en een PowerPoint presentatie tegen de muur werd de sfeer al helemaal gezet.

Het lekkere eten werd verzorgd op de tafels geplaatst zodat iedereen zijn buikje naar harten lust kon vullen. De kokkin had duidelijk haar uiterste best gedaan want de borden werden helemaal leeg gemaakt.

Na het dessert werd de dans ingezet door de kleinsten onder ons, van Kabouter Plop en Mega Mindy ging het naar de Hucklebuck en de Indianen dans, de Polonaise werd ingezet en toen kwam gans de zaal in actie. Deze feeststemming ging zo nog verder door tot de late (vroege) uurtjes.

Als bestuur van beide verenigingen kunnen we alleen maar zeer fier zijn, want de bedoeling van onze verenigingen is en blijft “mensen bij elkaar brengen.”

KWB/KVLV Pijpelheide

Uitstap  28 augustus 2010

Op zaterdag 28 augustus was het weer hoogmis voor de KWB van Pijpelheide, we gingen op uitstap. Niet zomaar een uitstap, maar een uitstap voor klein en groot, jong en oud naar het Fort van Eben – Emael en het blotevoetenpad in Zutendaal.

Om 8.35 uur vertrok de bus aan de school De Hei met 42 personen richting Eben – Emael, een 90 km hiervandaan.  De reis naar Eben – Emael verliep niet zomaar vlekkeloos, de laatste kilometers van de rit was er een omleiding en toen heeft onze buschauffeur helse toeren moeten uithalen over erg smalle baantjes tussen de velden (in niemandsland) om ons naar onze bestemming te brengen ‘het Fort’.

De ingangskaartjes werden aangeschaft en de gids stond al klaar om ons veilig door het Fort te loodsen.  Het Fort is een indrukwekkend bouwwerk met zeer lange gangen en een groot hoogteverschil, er moesten dus veel trappen beklommen worden.  Jef, onze oudste reisgezel van 93 jaar (oudstrijder), was hier uiteraard in zijn nopjes.  De oude verhalen werden bovengehaald en de gids was zo fier om onze Jef mee mogen te begeleiden.  Door het weinige licht, de lage temperaturen, de kille en vochtige muren, waanden we ons in een akelige sfeer.  Maar zowel jong als oud was sterk onder de indruk van deze omgeving.  De gids vertelde de ene anekdote na de andere, van het leven in het Fort, de landende zweefvliegtuigen, de kleefbommen en de inname van het fort.  Op het einde van de rondleiding kwamen we in kleine kamertjes terecht waar het leven van onze soldaten werd voorgesteld.

Daarna vertrokken we richting Zutendaal en bij velen kwam de honger toch al opsteken.  Na een kleine rit van een half uur kwamen we aan in het bloetevoetenpad.  De bus werd geparkeerd en iedereen ging in een snel tempo richting  tuinterras  om daar  van zijn picknick te kunnen genieten. Een colaatje voor de kleintjes en een stevig biertje voor de groten, de toegangskaartjes werden verdeeld en iedereen was klaar om zijn schoenen en sokken uit te trekken.  De tocht van 2 km door bos, zand, klei, stenen, waterpoelen en over palen en hangbruggen werd door iedereen met veel plezier uitgewandeld.  De kleintjes onder ons waren uitermate enthousiast en leefden zich helemaal uit.  Na het wassen van de vieze voeten werden er nog enkele drankjes gedronken op het tuinterras. Om  16.45 uur werd het startsein gegeven om richting huiswaarts te vertrekken.  Iedereen stapte blij en voldaan de bus op.

KWB Wandeling van 21-02-2010

Die zondag liep er weer een massa volk over de Pijpelheide, om juist te zijn 1247. Er was geen parkeerplaatsje meer vrij, wat was er weeral te doen ?

KWB wandeldag natuurlijk.

Reeds om 7.45h boden de eerste wandelaars zich aan. Het was toen al te zien dat het een mooie dag zou worden, dus veel volk te verwachten. De dames in de keuken begonnen dan ook al direct soep bij te maken nu het nog kon. Dit jaar wandelde we vooral in Vlaams Brabant. Waar we de meerloop volgde door de meren en het recreabos de bieheide. In het natuurgebied paependal wandelde we een stuk van de vuurvlinder wandeling. De balenberg lag op het parcours van de 20 km. Wat rust vonden we in de kantine van voetbalclub astra. Daarna gingen we langs vooral rustige wegen terug naar Pijpelheide. Hier werden de deelnemers opgewacht door een heleboel vrijwilligers die er voor zorgde dat iedereen snel aan een hapje en een drankje geraakte. Aan hen van harte proficiat en bedankt. Zo kon iedereen na een mooie inspanning de weg naar huis opzoeken. En voor de kwb-ers op naar de volgende organisatie.

Jaarfeest 2009 KVLV & KWB

Een geweldige opkomst voor het jaarfeest. Niet minder dan 158 personen waren op post. Zowel groot als klein. In de misviering die de pastoor speciaal voor ons om 18.00h had laten doorgaan mocht de aanwezigheid wel wat hoger geweest zijn. Vanaf 18.30h begon de zaal al vol te lopen en was iedereen in de weer om een zo gezellig mogelijk plaatsje uit te zoeken, wat uiteindelijk ook lukte. Dit jaar waren er ook heel wat jonge gezinnen met kinderen , een bewijs dat de nieuwe leden goed willen meedoen met de activiteiten. Onze kok die heel de dag in de weer was om de gerechten zo lekker mogelijk tot bij ons te krijgen, was prima geslaagd in het opzet, proficiat. Ook de bediening aan de tafels liep snel en verzorgd. Het dessert gekozen door Aliske was een gesmaakte nieuwkomer. Na het eten werd er gepraat over van alles en nog wat, en diegene met goed voelende benen konden die in beweging houden op de dansvloer. Waar ook het jonge volkje graag aan meedeed. Dat er nog een aardig pintje gedronken werd zullen de vrijwilligers achter den toog geweten hebben. Al bij al een geslaagde avond waar alleen de afwezigen ongelijk hadden.

KWB Startdag van 19 september 2009.

Het was de eerste maal dat KWB Pijpelheide een startdag organiseerde. De bedoeling was, mensen bij elkaar te halen die een plezante namiddag konden doorbrengen. En ondertussen wat uitleg te geven waar we met de KWB naartoe willen. De mensen die belangstelling toonde wilden we ook overtuigen om lid te worden. Het opzet was ook met de KWB  in beeld te komen.wd4wd22

Vanaf ‘s morgens was het al te zien het weer zouden we mee hebben. Reeds als de helpers toekwamen om alles op te stellen kwam de zon te voorschijn. En al snel was het schoolplein omgetoverd in een KWB vesting. In de namiddag hadden we regelmatig bezoekers die even halt hielden of andere die wat langer bleven, en zo hun kinderen konden laten genieten van de springkastelen en een ijsje. Ondertussen kwamen er wat gesprekken op gang over de KWB, wat er allemaal al gebeurd ennog zal gebeuren. Dit terwijl ze konden genieten van een frisse pint.wd14wd42

Naar het einde van de dag toe hadden er toch negen gezinnen zich laten aansluiten. En wat vooral belangrijk is de meeste waren jonge mensen. Dus het opzet onze vereniging te verjongen schijnt te lukken. Er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel.

Het is niet genoeg leden aan te sluiten, ze moeten zich thuis voelen in de KWB. En dan op die manier meewerken aan activiteiten zoals zij ze zouden willen. We denken dus in de goede richting te werken en rekenen op de medewerking van de leden.

Tot op de volgende organisatie

 

%d bloggers liken dit: